Media

Nuestras apariciones los medios de comunicación

Augmenten les denúncies per violència de gènere

L'Observatori contra la Violència Masclista acaba de fer públic el seu informe sobre el segon trimestre del 2022. Segons aquest, les víctimes per violència masclista han augmentat un 10,89% en aquest segon trimestre i les denúncies, 45.743 en total, un 12,33%.

Confinamiento y custodia compartida

Una Setmana Santa en confinament no és excusa per incomplir la custòdia compartida

Si es dona alguna circumstància especial, com seria un cas de malaltia, els jutges de família diuen que els pares s'haurien de posar d'acord per protegir la salut dels fills.

Marisa Fernández: "En els casos de violació, les defenses són repugnants"

L'advocada i membre de Dones Juristes aporta reflexió sobre la cultura de la violència sexual i com es trasllada a l'exercici jurídic.

Marisa Fernández

Entrevista amb Marisa Fernández, advocada responsable de la comissió d'igualtat de Dones Juristes

Xavier Graset enraona amb l'advocada Marisa Fernández, que pensa que hi ha hagut un canvi important en la mentalitat de les dones i per això hi ha més manifestacions i reivindicacions públiques.

Gemma Nicolás: “El moviment abolicionista ha estat hegemònic entre les feministes”

Hem analitzat les diferents postures sobre la pràctica de la prostitució amb Gemma Nicolás, professora del Master de criminologia de la UB i advocada a Elna Advocades.

Drogas y abuso sexual

Drogades per abusar-ne sexualment

Es calcula que una de cada tres víctimes d'agressió sexual ateses a l'Hospital Clínic l'any passat van patir submissió química.

Justicia machista

És masclista la justícia?

Les darreres sentències en casos de violació han generat un debat en la societat: és masclista la justícia? En parlem en una nova tertúlia de dones amb Clara Armengol de VOTV. L'acompanyen la coach Carme Lluveras, la Gemma Nicolas de Dones Juristes, la Magda Oranich i la Meritxell Benedi de la Fundació Surt.

Sube