Violència de gènere

Acompanyament jurídic durant tot el procés

Tenim una llarga experiència en violència de gènere i a l'àmbit familiar, tant als tribunals, com als recursos públics d'atenció, com a la recerca. Realitzem la nostra feina amb veritable compromís i vocació.

Ens personem com a acusació particular en temes de violència de gènere a la parella i de violència domèstica a l'àmbit familiar. La nostra intervenció pot iniciar-se abans de la interposició de la denúncia i seguir durant tot el procediment penal, tant a la jurisdicció ordinària com a la jurisdicció de menors. Oferim acompanyament jurídic i en relació als recursos existents durant tot el procés.

Si reps maltractament per part de la teva parella i t'estàs plantejant denunciar-lo o ja l'has denunciat, truca'ns i t'assessorarem de manera completa, respectant sempre la teva decisió.

Si vols denunciar o continuar endavant amb el procediment penal, podem exercir l'acusació particular, presentar proves i ser la teva veu al procediment. El nostre objectiu és que entenguis el procediment penal i no et sentis sola, tot maximitzant les possibilitats de condemna.

Si vols regular la separació o el divorci, és convenient que també et tramitem el procediment de família, per abordar ambdues qüestions de manera integral tenint en compte la teva protecció i la dels teus fills i filles.

Treballem defensant les dones en situacions de violència de gènere per veritable convicció i incorporant la perspectiva de gènere a la nostra forma de funcionar.

Truca'ns o escriu-nos

Segons la Llei Orgànica 1/2004, de Mesures Integrals contra la Violència de Gènere, “la violència de gènere no és un problema que afecta l'àmbit privat. Al contrari, es manifesta com el símbol més brutal de la desigualtat existent en la nostra societat. Es tracta d'una violència que es dirigeix sobre les dones pel fet mateix de ser-ho, per ser considerades, pels seus agressors, carents dels drets mínims de llibertat, respecte i capacitat de decisió”. Així mateix, “la violència que s'exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d'un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones i que, produïda per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions, tingui com a resultat un dany o un patiment físic, sexual o psicològic, tant si es produeix en l'àmbit públic com en el privat”.

Són delictes de violència de gènere el maltractament puntual, la violència psicològica o física habitual, les lesions, les amenaces, les coaccions, les injúries... així com l'homicidi o l'assassinat o la seva temptativa.

Pots presentar denúncia per violència de gènere davant de la Comissaria dels Mossos d'Esquadra o davant del Jutjat de Guàrdia. T'aconsellem que abans de denunciar rebis assessorament sobre què i com denunciar. Pots demanar visita al nostre despatx o adreçar-te a la xarxa pública de recursos on generalment s'ofereix assessorament jurídic.

En el moment de la denúncia i també al jutjat pots sol·licitar una odre de protecció que t'atorgarà l'autoritat judicial si considera que hi ha indicis de delicte i si hi ha un risc objectiu, segons l'art. 544.ter de la Llei d'Enjudiciament Criminal. L'ordre de protecció suposa unes mesures que duraran mentre duri el procediment penal, és a dir, fins a la sentència. Les mesures penals que inclou l'ordre de protecció són:

  • Prohibició d'apropament a la víctima fins 1000 metres
  • Prohibició d'acudir al seu domicili, lloc de treball, llocs habituals...
  • Prohibició de comunicació amb la víctima per qualsevol mitjà

L'ordre de protecció també inclou mesures de dret de família, vigents durant trenta dies o fins a sentència definitiva si s'interposa la corresponent demanda de separació o divorci, com són:

  • Potestat parental de les criatures
  • Guarda de les criatures
  • Pensió d'aliments
  • Ús del domicili

El procediment penal té una primera fase d'instrucció o investigació, on cal aportar el màxim de proves de les que es disposi, i una altra de judici oral, on es realitza el judici que dóna lloc a la sentència condemnatòria o absolutòria. La fase d'instrucció li correspon al Jutjat de Violència vers la Dona. Són proves vàlides els missatges de whatsapp, els missatges de text, les gravacions de trucades, els correus electrònics, etc. Et recomanem que els guardis bé al telèfon mòbil i també que te'ls descarreguis a algun ordinador com a còpia de seguretat.

Durant el procediment penal tens dret a ser acusació particular i acusar en el teu propi nom, així com a proposar proves. Si no ets acusació particular pot acusar el Ministeri Fiscal en nom de l'Estat, però sempre és recomanable que tu també ho facis. Amb la teva participació activa al procediment, amb advocat o advocada, les possibilitats de condemna augmenten considerablement.

Puja