Violència domèstica a l'àmbit familiar

Acompanyament jurídic durant tot el procés

Tenim una llarga experiència en violència de gènere i a l'àmbit familiar, tant als tribunals, com als recursos públics d'atenció, com a la recerca. Realitzem la nostra feina amb veritable compromís i vocació.

Ens personem com a acusació particular en temes de violència de gènere a la parella i de violència domèstica a l'àmbit familiar. La nostra intervenció pot iniciar-se abans de la interposició de la denúncia i seguir durant tot el procediment penal, tant a la jurisdicció ordinària com a la jurisdicció de menors. Oferim acompanyament jurídic i en relació als recursos existents durant tot el procés.

Contacta amb nosaltres si reps violència per algun membre de la teva família.

T'assessorarem de manera completa sobre la viabilitat de la denúncia penal respectant sempre la teva decisió.

Si vols denunciar o continuar endavant amb el procediment penal, podem exercir l'acusació particular, presentar proves i ser la teva veu al procediment.

El nostre objectiu és que entenguis el procediment penal i no et sentis sol o sola, tot maximitzant les possibilitats de condemna.

Truca'ns o escriu-nos

La violència en l'àmbit familiar o violència domèstica és la violència física o psíquica exercida en el si familiar i caracteritzada per l'abús de la posició de poder d'uns membres sobre uns altres més febles, que es tradueix en la utilització sistemàtica de la violència com a instrument degradatori de les relacions familiars.

Pot patir aquesta violència el cònjuge de l'agressor o persona lligada per una anàloga relació d'afectivitat, fills propis o del convivient, ascendents o germans, menors o incapaços, persones especialment vulnerables o altres persones integrades en la convivència familiar. L'agressor pot ser tant home com dona, encara que la majoria de les vegades són homes.

No hem de confondre la violència domèstica a l'àmbit familiar amb la violència de gènere. Podríem dir que la violència de gènere seria un subtipus de la violència familiar, que exigeix que l'agressor sigui un home, la parella o ex parella d'una dona, que és qui pateix la violència. La violència familiar en sentit genèric podrà recaure tant sobre la dona com en un altre cercle de familiars, que també poden compartir amb l'agressor convivència familiar.

Pots presentar denúncia per violència de gènere davant de la Comissaria dels Mossos d'Esquadra o davant del Jutjat de Guàrdia. T'aconsellem que abans de denunciar rebis assessorament sobre què i com denunciar. Pots demanar visita al nostre despatx o adreçar-te a la xarxa pública de recursos on generalment s'ofereix assessorament jurídic (recursos per a dones).

El procediment penal té una primera fase d'instrucció o investigació, on cal aportar el màxim de proves de les que es disposi, i una altra de judici oral, on es realitza el judici que dóna lloc a la sentència condemnatòria o absolutòria. Són proves vàlides els missatges de whatsapp, els missatges de text, les gravacions de trucades, els correus electrònics, etc. Et recomanem que els guardis bé al telèfon mòbil i també que te'ls descarreguis a algun ordinador com a còpia de seguretat.

Durant el procediment penal tens dret a ser acusació particular i acusar en el teu propi nom, així com a proposar proves. Si no ets acusació particular pot acusar el Ministeri Fiscal en nom de l'Estat, però sempre és recomanable que tu també ho facis. Amb la teva participació activa al procediment, amb advocat o advocada, les possibilitats de condemna augmenten considerablement.

Puja